De vele door Stichting Welzijn Steenderen georganiseerde activiteiten die in en om De Bongerd plaatsvinden worden uitgevoerd door vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Zo nu en dan stoppen vrijwilligers met hun werkzaamheden, omdat ze op leeftijd zijn, of andere dingen gaan doen. Voor hen moet er dan vervanging worden gezocht.

Bent u op zoek naar leuk en bevredigend vrijwilligerswerk neem dan contact met ons op.

Wij bieden in alle gevallen gezelligheid, leuke contacten, plezierig werk, soms een themamiddag of een cursus, begeleiding en aan het eind van het jaar een etentje als bedankje voor al het werk dat is verricht. klik hierDaarvoor in de plaats verwachten we van onze vrijwilligers dat ze op de in overleg afgesproken tijden aanwezig zijn, collegialiteit en de wil om te gaan met hoofdzakelijk de wat oudere medemens.

Er zijn allerlei taken te verrichten. Wilt u zich niet binden om elke week of veertien dagen iets te doen? Wilt u wel zo nu en dan helpen met een klus? Ook dan overleggen wij graag met u over uw en onze mogelijkheden.
Voor informatie kunt u het beste bellen naar 0575-450029, of stuur een e-mail naar Welzijn Steenderen (zie Contact pagina). U kunt ook contact opnemen met het sociale team van de gemeente Bronckhorst of ga naar het spreekuur van het sociaal team Bronckhorst West in de Kei.

Samen is gezelliger

In een dorp als het onze wonen steeds meer ouderen. Veel mensen wonen alleen, sommigen hebben nooit een partner gehad, bij anderen is de partner overleden. Velen vermaken zich uitstekend, redden zich goed, anderen hebben daar meer moeite mee, omdat ze bijvoorbeeld door handicaps niet meer zo mobiel zijn. Overdag is er vaak nog wel van alles te beleven, lopen er mensen langs, komt de thuiszorg of vindt men vermaak met de radio. Maar soms zijn mensen meer alleen dan ze wel zouden willen en wordt het ’s avonds moeilijker.

Het zou fijn zijn als de mensen die daar behoefte aan hebben zo nu en dan eens een uurtje bezoek zouden krijgen, of worden uitgenodigd. Ook ’s avonds. Wilt u wekelijks of tweewekelijks bij iemand op bezoek gaan, ook ’s avonds, meld u dan bij ons. Momenteel zijn we voor een van onze cliënten op zoek naar zo iemand.

Sluit Menu

Aanmelden voor onze Nieuwsbrief 

Blijf op de hoogte van alle activiteiten van Welzijn Steenderen en de verbouwing en de mogelijkheden van de Kei. Af en toe zullen we u een e-mail sturen.