Repaircafé

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een stoel die wankelt? Of met een ventilator die niet meer draait? Weggooien? Mooi niet!

Kom naar Repaircafé Steenderen!

Het draait allemaal om repareren in De Kei op de 1e zaterdag van de maand tussen 13:00 en 15:00 uur. Diverse vrijwillige reparateurs staan klaar om (tegen een vrijwillige kleine bijdrage) te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repaircafé bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, speelgoed, kortom alles wat het niet meer doet is welkom (geen fietsen en kleding). Alles maakt kans op een geslaagde reparatie. Het RepairTeam weet bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, willen wij bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repaircafé willen we daar verandering in brengen.”

Het Repaircafé is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Repaircafé Steenderen: “Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot speelgoed, een cd-speler of een tafel hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.” 

Repaircafé Steenderen wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart. Daarnaast draagt het ook bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. “Maar bovenal willen we met het Repaircafé laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk.”

Stichting Repaircafé
Het concept Repaircafé is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repaircafé op (zie Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repaircafé willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repaircafé in Steenderen.

Repaircafé Steenderen; elke 1e zaterdag van de maand! Zet het in uw agenda.
We laten het ook weten via het “Contact”, Facebook en door de vlag die aan de weg staat.

Meer willen weten?

Bel naar (0575) 450029, schrijf een e-mail naar contact@welzijnsteenderen.nl of vul ons contactformulier in op de website van de Kei. Klik daarvoor hieronder.
neem initatief
Contact Informatie
Aanmelden Nieuwsbrief

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid klik hier.

Welzijn op Facebook
De Kei op Facebook
© 2023 – Welzijn Steenderen – OpRha