Repair café

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een stoel die wankelt? Of met een ventilator die niet meer draait? Weggooien? Mooi niet!

Kom naar Repair Café Steenderen!

Het draait allemaal om repareren in De Kei op de 3e zaterdag van de maand tussen 13:00 en 15:00 uur. Diverse vrijwillige reparateurs staan klaar om (tegen een vrijwillige kleine bijdrage) te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, speelgoed … alles wat het niet meer doet, is welkom (geen fietsen en kleding). Alles maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, willen wij bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Repair Café Steenderen: “Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot speelgoed, een cd-speler of een tafel hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.” 

Repair Café Steenderen wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart. Daarnaast draagt het ook bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. “Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk.”

Stichting Repair Café

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Steenderen.

Repair Café Steenderen; elke 3e zaterdag van de maand! Zet het in uw agenda.
We laten het ook weten via het “Contact”, Facebook en door de vlag die aan de weg staat.

Meer willen weten?

Bel naar (0575) 450029, schrijf een e-mail naar contact@welzijnsteenderen.nl of vul ons contactformulier in op de website van de Kei. Klik daarvoor hieronder.
neem initatief
Contact Informatie
Aanmelden Nieuwsbrief

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid klik hier.

Welzijn op Facebook
De Kei op Facebook
© 2022 – Welzijn Steenderen – OpRha