Ambulante hulpverlening

DE BESTE HULP EN ONDERSTEUNING door Jij bent Uniek.
Iedereen met psychiatrische of psychische problemen heeft recht op de beste hulp en ondersteuning. Veilig in de eigen woonomgeving of een plek waar iemand zich prettig bij voelt. Dat is waar JIJ sinds de oprichting voor staat. De professionals die samen werk maken van deze zorg en verantwoording, nemen deze opgave serieus.

Kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden die om specialistische hulp verlegen zitten, staan centraal. Daarom begeleidt JIJ ook mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en psychosociale problemen.

LANGER THUIS
Het onderscheid in de hulpverlening is de werkwijze. Bij JIJ staat de focus volledig gericht op de client en zijn systeem. Er wordt gekeken hoe de omgeving/netwerk betrokken kan worden om zorgvuldig hulp te kunnen bieden. Door de jaren heen blijkt dat de doelgroep meer baat heeft bij deze aanpak. Stap voor stap vooruit, met het hogere maatschappelijke doel van de Wmo voor ogen: langer thuis wonen.

MAATWERK
JIJ past de begeleiding aan op de individuele behoefte van de cliënt. In het ene geval is eens per week een bezoek aan huis voldoende. Als de situatie om een hogere frequentie vraagt, gebeurt dat. Als de cliënt verlegen zit om dagbesteding gaan we samen op zoek naar de juiste oplossing, gebaseerd op de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Zo levert JIJ altijd maatwerk.

HULPVERLENING
Onze jeugd-gezinsprofessionals beschikken over een SKJ registratie, wat inhoudt dat de kwaliteit van zorg bij ons gewaarborgd is. Ook hebben wij ambulante hulpverleners voor (jong)volwassenen en kwetsbare ouderen.

Onze hulpverleners hanteren diverse methodieken passend bij de cliënt, waardoor cliënten stap voor stap verder komen.

Door de kleinschaligheid van JIJ, is er oprechte aandacht voor de cliënt en is continuïteit geboden. JIJ onderscheidt zich ook, doordat er binnen 24 uur zorg geleverd kan worden, wanneer dit nodig is.

INDICATIE
De enige voorwaarde die de overheid aan de ambulante hulpverlening verbindt, is een geldige WMO indicatie. Zodra de aanvraag aan de orde komt, helpt de contactpersoon van JIJ bij het invullen van de papieren. Wanneer de gemeente een maatwerk- of algemene voorziening verstrekt, wordt dit in een contract vastgelegd.

Kijk op jij-bentuniek.nl

Meer willen weten?

Bel naar (0575) 450029, schrijf een e-mail naar contact@welzijnsteenderen.nl of vul ons contactformulier in op de website van de Kei. Klik daarvoor hieronder.
neem initatief
Contact Informatie
Aanmelden Nieuwsbrief

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid klik hier.

Welzijn op Facebook
De Kei op Facebook
© 2022 – Welzijn Steenderen – OpRha