Home » Dienstverlening

Dienstverlening

Tuinwerk

Hebt u groene handen en wilt u iemand helpen in de tuin, meld u dan. Ook als u niet veel ervaring hebt, maar wel wilt helpen vragen wij u te reageren. We zoeken iemand die de oudere eigenaar van een tuin, zo nu en dan een paar uurtjes ondersteuning biedt.

Dit kan ook een leuke maatschappelijke stage zijn.

Vervoer

Wij zijn doende ons vrijwilligerbestand uit te breiden om ook mensen te kunnen helpen die een vervoersvraag hebben. Wij denken dan aan mensen die voor specialistenbezoek naar een ziekenhuis buiten de regio moeten. Met Openbaar vervoer, Regiotaxi of Valys is dan niet altijd handig om op tijd te komen, of wordt de reistijd erg lang. Kunt u niet terugvallen op buren, kinderen of andere familie, dan kunt u ons vragen iemand te zoeken. Wij kunnen terugvallen op vrijwilligers die dan met u ernaartoe rijden en wachten tot u weer klaar bent. De benzinekosten rekent u zelf af met de vrijwilliger. U kunt hiervoor contact opnemen met 0575-450029.

De Boodschappen Samen Bus

Sinds begin 2016 bestaat er de mogelijkheid om op vrijdag vervoer te worden om zelf boodschappen te kunnen doen. Prettig om zelf de boodschappen te doen, tijdens het winkelen de sociale contacten te onderhouden en er toch even uit te zijn. Welzijn Steenderen heeft op vrijdagmiddag de rodekruis bus ter beschikking. U wordt op gehaald naar de winkel gebracht en weer thuis gebracht. Voor vragen en opgave om mee te kunnen, kunt u bellen met dhr. J. Eppink, 0575-451862.

Vervoer naar de voedselbank

Voor informatie over het vervoer naar de voedselbank door een van de vrijwilligers naar de voedselbank kunt u contact opnemen met mevr. F. van de Eijkhof, tel 06-37583367

Klusjes

In bijzondere gevallen kunnen wij voor u een vrijwilliger vragen eenmalig een klusje voor u te doen. Wij vinden wel dat u eerst zelf in uw eigen omgeving moet rondkijken of daar niet iemand is die het voor u zou willen doen. De materiaalkosten en andere daarmee verbonden kosten zijn natuurlijk voor uw eigen rekening. U kunt hiervoor contact opnemen met dhr. J. Eppink 0575-451862.
klus

Verkopen

Op enkele dinsdagen per jaar worden er door speciale bedrijven in de zaal van De Bongerd verkopen gehouden: schoenen, kleding, ondergoed. Voor informatie: mevr. Gal, 0575-452270.

Thuismaaltijden

Naast het samen eten op woensdag is het ook mogelijk om maaltijden voor thuis te bestellen. Dit zijn vries-verse maaltijden die u op elk gewenst moment kunt eten. Als u zich hiervoor aanmeldt krijgt u een boek met heel veel verschillende maaltijden waaruit u kunt kiezen. Ook diëten. U kunt wekelijks bestellen, maar het hoeft niet. Informatie en aanmelden bij Gerrie Gal 452270.

Open tafel, Samen eten? Ja gezellig!

Elk woensdag wordt er door de vrijwilligers van de Open Tafel om 12.00 uur in De Bongerd een heerlijk warme maaltijd uitgeserveerd. Deze Open tafel kan door iedereen worden bezocht die het leuk vindt om zo nu en dan eens met anderen samen te eten. De maaltijd bestaat uit een driegangenmenu. Het is elke keer een verrassing welk lekkers er op de tafel komt te staan. De ene keer is het een schnitzel met fijne saus en toebehoren, de andere keer een gehaktbal met lekkere groente en aardappels of een heerlijke pasta schotel. Het is telkens een volwaardig menu.

Wel graag van tevoren opgeven. Dat kan door uiterlijk 10.30 uur van dezelfde woensdag via telefoonnummer 0575-451165 uw deelname in te spreken. Voor informatie kunt u ook bellen met de stichting.
De eigen bijdrage is m.i.v. 1 januari 2014 € 6,= per persoon.

Open tafel 2012